igår kväll


















Dag 30 – Vad vill jag jobba med i livet.

Som liten ville jag bli städerska, dansare och delfinskötare. Jag sa att jag kunde städa på dan, dansa på kvällen och ta hand om delfiner på helgen. Men med åren har de förändrats. Ville bli frisör ett tag men de betygen får nog aldrig jag.. Men jag vill jobba med människor iallafall.

Dag 29 – Jag som liten.

När jag var liten hade jag en bästa vän som hetter Linn, hon är även de idag. Känt henne nu i 13 år! Aldrig bråkat eller så. Jag va försiktigt, mamma säger att jag fick mitt första blå märke när jag va 5 år och då vare någon som puttade in mig i ett element. Och när vi åkte skridskor sa jag alltid: jag kan ju ramla och slå mig. Mamma skrattar fort åt det! Jag va mycket blyg, minns att om vi träffade dom i släckten vågade jag knappt säga hej.
kunki va mitt favo ord.







Det här minns nog Linn!


jag och jerry










lik lilla nike, men det är jag




man kan ramla och slå sig







Dag 28 – Mitt hus

Källaren, pappa håller på och fixar den.





Övervåningen


Dåliga bilder

Glenn glad

Kom nyss hem från stallet, har duschat och så. Nu ska jag kolla TV med mamma och pappa! Skola idag, vid halv 4 drog jag och tränade med Melina och mamma. Spinning i 45 minuter. Sen red jag Glenn efter åt! Idag va han mycket  gladare än igår. Nu ville han iallafall hoppa!

Dag 27 – Min favoritplats.

Jag har flera favoritplatser, min sommarstuga, stallet, hemma hos Andreas.

Min sommarstuga har jag inte varit i på jätte länge! Vill dit i sommar med det går inte för vi bråkar med grannen. Polisanmält men de verkar inte hjälpa. Men får se. Det ligger utanför Virsbo, mot Fargersta. Bodde där när jag va liten. Men det är mysigt på sommaren! Vill dit i sommar

Stallet är jag 2 dagar i veckan ibland flera. Att vara med hästar gör att man glömmer de dåliga, de funkar alltid när jag mår dåligt. Enda stället då.


På knä

Är det bara jag som inte ser min header?!

Skola idag till halv 4, gick till järnia och köpte naglar sen badhuset och sola med Linn. Stallet. Hoppträning, red Glenn gick inte bra! Inte ridit honom på 2 år. Sist jag hoppade honom ramlade jag av på rumpan. Nu vägrade han några gånger. Men satt kvar tills... sista vägringen, då flög jag av och landade på knäna. Det gör mer ont att landa på rumpan. Han vägrade på 1 m. Eftersom gubben trodde vi va klara! Men med spö blev de fart. Vet jag till nästa gång! Vi red i 2 timmar ist för 1 timme. Nu har jag ätit och duschat och ska klä på mig och torka håret sen blir de nog TV!
Fredag imorgon !

Glenn sommaren 09

Dag 26 – Mina rädslor.

När jag va liten va jag rädd för eld. Just nu är jag nog bara rädd för att förlora bra vänner och min familj!

Doris

Nu har jag varit och tränat zumba med mamma. Duschat och suttit på mig kläder. Nu ska jag plugga.
Idag blev det skola! Slutade vid 2. Sen hem och myste med Doris INTE bra för mig. Somnade och vaknade av att Doris gick på mig! Söt kanin.







Grattis Andreas!


Dag 25 - En första

En första vadåå?? tand eller???  Ja den kom väll när jag va bäbis eller. haha jag vet inte vad jag ska skriva... fett onödigt..




Hemma hos emma!

Hallo påå er. Sitter hemma hos emma och dunkar lite musik. Gick hit efter skolan , snart ska vi hem till mig. Men nu tvättar Emma håret. Emmas mamma har såå sjukt snygga skor! Jag och Emma ska ha lika mycket innan vi är 20 haha lycka till!  pluggat lite till noprovet jag har på Torsdag. Mer ikväll!

Dag 24 – Det här får mig att gråta.

Jag tycker det är onödigt att skriva om vad som får mig att gråta. Sånt som gör mig ledsen får  väll mig att gråta! Så är det väll för de flesta!





______________________________________________________________________________


Idag hängde jag med Elin till stallet efter skolan. myss! Imorgon blir det skola och sen hemma själv med pappa.
UNDRA vad han gör för mat.... humm

Vad kan jag blogga om?

Jag har blivit så seg på sista tiden så bloggen blir bara mindre för varje dag.

Men idag har jag sovit och städat. Seg söndag. Ska duscha och kolla på tv snart. Just nu sitter jag här och skriver min hockey läxa som jag fick av min idrotts lärare.

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Något som får mig att må bättre är att vara med mina vänner. Dom som får mig att skratta, kärlek får mig att må bättre. Detta va ett onödigt inlägg. Men men... Ni förstår säker.

Nära vänner
Andreas
och
familen!

Dag 22 – Mitt humör.

Mitt humör är inte de bästa längre, men hoppas jag får bort de. Som min mamma alltid sakt, jag har mycket humörsvängningar. Förut va jag näst in till bara glad men den glädjen finns inte i mitt ansikte längre. Men hoppas de kommer. Skratta och glad kan jag va! Men inte som förut.

Seg lördag.

Idag har jag näst in till bara legat i sängen! Vaknade vid 11. Åt frukost och sen läste mamma lite ur en bok. Höll på att somna. Blev film efter det..... Nu ska jag bara sega, kanske städa rummet, om jag orkar.

Igår efter skolan åkte jag och tränade med Melina. Efter de gick jag till stallet och hjälpte Sofie lite med vatten hinkar. Sen red jag Nova. Sen hem och badade!

Dag 21 – Ett annat ögonblick.

Ett annat ögonblick, förra gången skrev jag om när jag träffade underbara Andreas. Men ett annat är när jag va på gryta oss mina kusiner och jag hade så tråkigt. Så kom Johanna på en bra ide! Att jag skulle be Andreas komma. Så gjorde jag de. Han kom på moppen och jag och min ena kusin gick och mötte honom. Men sen gick jag och han till en lekpark i närheten.. Den kvällen va underbar.

Hoppträning

Kom hem för ett tag sen från stallet, hoppträning på klabbe för sandra. Imorgon är det skola och sen hem till Melina! Sen ska vi träna i badhuset och sen blir de att rida. Stannar nog hemma i helgen. Inte bra att jag är lat!

Dag 20 – Den här månaden.

Den här månaden så har jag nästan bara varit i skolan. Bara gått 20 dagar på nya året. Va med Yohanna i början tills skolan började. Sen blev de bara skola och stallet. Jag har ju skrivit om de tidigare så varför ta upp de nu. Inte hänt något speciellt. TRÅKIGT

Dag 19 – Detta ångrar jag.

Något jag ångrar är ganska personligt. Så tänker inte ta upp de. Men om jag säger ''c'' fattar nog dom flesta!

Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Kommer inte ihåg alla mina födelsedagar, men iaf dom 3 sista. Men den förra året. Inte för presenterna eller någonting även om jag fick en resa till cypern. Men de va för jag va med Andreas. Va så mysigt. Och han sa grattis utan att jag fattade på natten mellan 29-30.



tjockade mig med linn.

Förlåt för jag inte skriv igår.Men kan ju skriva lite nu eftersom idag har jag bara varit hemma. Mådde lite dåligt. Men igår efter skolan så gick jag ner till hammarskolan och möte linn. Sen hem till mig. Hämtade pengar sen drog vi och solade i badhuset. Men sen hem till mig. Vi gjorde socker kaka, sen pluggade vi. Blev mest att vi satt och skrattade massa. Hon drog hem vid 7 då fortsätte jag att plugga. Men sen så gick jag och la mig vid 10. Kollade film sen somnade jag.

Bilderna går inte att lägga upp så får bli ett inlägg utan bilder

Dag 17 – Mitt favoritminne.

Jag har många favorit minnen. Kan väll ta ett, då jag både hade han jag älskar och alla vänner tillsammans, vi brukar fortf prata om de rätt ofta. De va den kvällen som vi kallar fredagen. De va i oktober 2009. Och vi hade kul efter skolan hemma hos mig, gjorde bort mig först men sen så. Ni som va med vet iaf allt som hände. Saknar när vi gjorde såna grejer.





Luktar gott!

Nu har jag duschat i kallt vatten, och sen hade jag någon tvål med små sten i typ. Ska snart raka bena, inte skönt.
Idag har jag bara städat och sovit. Imorgon är det skola!

Vet inte vad jag ska blogga om idag. Men kommer säkert på i veckan!

Dag 16 – Min första riktiga kyss.


Jag minns både min första ''puss'' och kyss. Som liten pussade man ju ofta sina föräldrar. Och pussade på killar man va ''kär'' i. Min första puss med en kille va på dagis under en filt, idag går han i min klass. Men min första kyss va i mitt första förhållande med andreas. Då jag gick i 6an. Den kyssen gjorde mig kär för livet. Den dagen/kvällen glömmer jag aldrig!

Stan med mamma idag.

Va i stan med mamma idag. Va hos optiken och kollade om jag behövde galsögon.. Hmm? Sen gick vi på stan och kollade lite. Köpte En kavaj, body, ''bh'' och tränings byxor. Vi åkte hem vid 4. Nu ska jag inte göra någonting!





Glasögon????

Dag 15 – Mina drömmar.

Mina drömmar är att få ha ett bra liv med dom jag älskar. Bra vänner. Att det ska gå bra i skolan och att jag ska få bra jobb. Och kanske en egen familj.. De är nog som alla andra, inte så mycket mer.

drömmar om livet.

Dag 14 – Vart bor jag

Jag bor i Surahammar som ligger 2,2 mil utanför västerås. Detta ligger i västmaland!


Jag har bott här i 13 år nu. Jag bor i ett vit hus. Innan det bodde vi i ett litet hus ute på landet. I enora som ligger i engelsberg. Utanför virsbo. Vi har kvar den nu som sommar stuga, vi kan tyvär inte va där för vår granne är lite.... Men mina kusiner brukar vara där ibland och hjälpa till med att ex klippa gräsmattan. Det är jätte fint där men som sagt kan vi inte vara där och vi vill inte sälja heller. Men innan jag bodde där.. Då bodde jag i Västerås! På norrgryta. I lägenhet. Va bara några månader när vi flyttade så minns inget.



Dag 13 – Den här veckan.

Den här veckan har jag varit i skolan bara. Första veckan efter jullovet. Jag tränade som sakt igår och idag hoppade jag Nova. Imrn ska jag rida igen och helgen vet jag inte vad jag ska göra. Jag har mest legat hemma. Inte mått bra efter skolan. Ska väll inte skriva så mycket man fattar nog.

Träning med mamma ikväll




Dag 12 – Mitt intresse

Mitt intresse sen långt tillbaka är hästar, jag har ridit sen jag va 6/7 år.  Jag har ingan egen häst eftersom jag behöver tid för skolan och annat. Men jag rider väll två gånger i veckan. Sen tränar jag massa annat tillsammans med mamma och ibland Melina.

Som liten dansade jag också och något år spelade jag fotboll men jag är bollrädd så det gick inte så bra.
Sen tycker jag om att kolla på hockey. Va Johanna som lärde mig det!!



Dag 11 – Min släkt

Min släkt finns i 3 länder, största delen är i finland och sverige. Men även i thailand, där pappas kusin bor.

De som bor i finland kan båda svenska och finska. Jag har varit där två gånger bara. Men det va där pappa växte upp. Men de som bor i sverige bor det flesta i västerås, nån i surahammar, hallstahammar och långt ner i sverige.
Jag har 10 kusiner på pappas sida, och två kusiner på mammas. Jag är yngst av kusinerna på pappas sida. Och jag tror jag är älst på mammas. Jag tycker om min släkt väldigt mycket!

Jag kan inte alla namn eftersom vi är så många. Men tyvär fick jag aldrig träffa min farfar och morfar. Farfar dog typ 20 år innan jag föddes och min morfar dog två år innan.

Vi är en rätt galen släkt på pappas sida!


Jag och min kusin
i somras på hennes student!

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Byxor - vero moda
Tjocktröja - gina
Linne - gina


rätt dålig bild men...

Första skoldagen 2011

Nu va första skoldagen av klarad! Hade svenska klockan 8. Gjorde inte så mycket, men sen vare att gå till skogslund för att ha idrott, vi gjorde massa sjuka saker! Men sen hemkundskap då gjorde vi paj. Min och Johns blev god! Men sen bild, va väll som en vanlig dag. Slutade vid 2. Nu ska jag vänta på mamma och se om hon vill träna eller inte, annars stannar jag bara hemma!

Sista jullovs dagen.

Nu är jullovet slut nu är det bara att vänta till sommarlovet! Men idag sov jag till 11. Gjorde inte så mycket mer än städade mitt rum. Jag och mamma satte upp två nya gardiner i mitt rum och några tavlor. Och nu ligger min pappa under min säng och håller på med säng bena som stod helt sjukt. Skola imrn!



3 av 6 tavlor

Dag 9 – Min tro.

Min tro

Jag tror inte på gud eller jesus. Jag vet inte varför men de är så. Men jag tror faktiskt på spöken och jag tror på ett liv efter döden. Men finns tomten?

Dag 8 – Ett ögonblick

Ett speciellt ögonblick är nog första gången jag träffade Andreas. Jag vet att jag har lovat mig själv att sluta tänka på honom men de ögonblicket var något speciellt och de tror jag aldrig att jag glömmer. De va snart två år sen. Den dagen va jag lycklig. Det var jag verkligen. Men tänker inte gå in på de..

Dag 7 – Min bästa vän

Min bästa vän just nu är Yohanna Andersson. Träffade henne i lekis. Vi gick i samma klass till 5an, sedan samma skola i 6an och 7an. Vi har aldrig riktigt varit vänner. Men i 7an började hon va med oss andra. Men i somras blev vi grymt nära vänner och lärde känna varan bättre. De va nästan då allt började. Vi är lika på alla sätt. De tycker både hon och jag. Men jag har rätt många bra vänner som bryr sig om mig men Yohanna är jag mest med för vi passar så bra! Vi har många minnen som jag aldrig glömmer. Och jag hoppas på många mer! Jag älskar dig gumman!


Jag och Yohanna december 2009.



Jag och Yohanna ett år senare.

bilder från i tisdag och onsdag








Dag 6 – Min dag.

Idag vaknade jag runt 11 hemma hos yohanna. Låg i sängen till typ halv 3, mamma hämtade mig vid 3 på skallberget. Vi åkte ner på stan och jag fick äta eftersom jag inte ätit på länge. Men sen gick vi och köpte ett par byxor åt mig och två tröjor till mamma. Sen åkte vi till Erikslund och kollade på tränings kläder men hittade inget. Så vi åkte hem och har nyss kommit hem. Nu ska jag bada och basta lite grann. Sen kolla tv och sova!

Inter


Dag 5 – Vad är kärlek.

För mig är kärlek när man känner något starckt för någon som håller länge!

Så fort man tänker på den speciella killen eller tjejen så går man runt med ett leende på läpparna och känner hur hjärtat slår när man ser honom eller henne.

Finns så många olika kärlekar..

Man kan ha kärlek till sin familj, sina bästa vänner och så klart till någon man är kär i.
Men kärlek blir inte alltid rätt. Men kärlek behöver alla, tycker jag. Men det kan va svårt ibland


Dricka och sockerkaka!

Nu ska jag och yohanna feta oss lite som vanligt. Äta sockerkaka och dricker dricka. Vaknade vid 3, blir här i natt igen

skit kväll

hallo. nu har jag och yohanna kommit hem från mallmaberg, tar inte upp vad vi gjorde där men vi fick gå hem och de va 3 km och jag frös typ ihjäl. Men idag åkte jag med mamma till jobbet jätte tidigt. Sen vid lunch åkte jag till yohanna. Vi kollade film,sen ut till hästen och sen bio. Jag orkar inte blogga mera nu. hänt massa

Dag 4 – Mina gamla och nu varande hus djur

Jag har alltid bara haft kaniner. Fick min första i födelsedagspresent när jag fyllde 7 år! Hon döpte jag till Sara. Hon va en dvärjvädur och ur söt och snäll! Hade henne och då fick jag en till liten kanin unge. Som hete Molly och va hel svart och va en blandning mellan dvärjvädur och vanlig kanin. Sara dog efter 3 år i en sjukdom. Molly blev själv. Men sen fick jag en kanin till som va nästan som sara som jag kallade för oxy. Hon va så mysig och lydig. Men Molly dog samma månad som jag skulle fylla 11 och en vecka efter molly dog oxy, båda försvann.. Men någon månad senare fick jag två exakt lika dana systrar som va 4 eller 5 månader gamla. Ur söta! Kallade dom för Ulla och Doris. Doris fick namnet från fisken i hitta nemo. Men Doris dog 8 månader gammal. De va den äckligaste synen jag sett. Hon hade blivit halft uppäten av någonting... Behöver inte gå in på de. Men lilla Ulla blev själv. Så 9 månader senare fick vi en kanin som också hette Doris. En liten hermelin. Så jävla söt! Och idag har jag dom två. Mina älsklingar! Ulla blir 3 år i mars och Doris är väll runt 5 år.


Sara



Molly och Oxy






Ulla och Doris
(kyrkoklockans gos och kyrkoklockans grå)





Ulla och Doris.
Min nuvarande bäbisar!

Ulla blivit stor!






Hemma över natten.
























Dag 3 – Mina föräldrar

Min mamma heter Berit Monika Westling och min pappa heter Nils Erik Mäenpää. Min mamma är 45 och pappa är 46. Pappa är född i Finland ute på landet i ett hus. Som barn va han busig, som han säger. Han har 4 syskon.Och han jobbar på något bygge, men han är ej snickare. Min mamma är född i Västerås och har två syskon. Fick veta förra veckan att hon hade en bror till. Mamma fick också veta det när hon va 14. Men min mamma kan jag inte så mycket om. Hon jobbar på kontor på ica. Vet inte va jag ska berätta. Men mina föräldara har varit tillsammans sen 1991,men dom är inte gifta. Mina föräldrar gör allt för mig och de är bra. Jag älskar mina föräldrar!




Dag 2 - Min första kärlek

Som liten sprang man ju runt och pussade på killar man va '' kär '' i. Men det kallar inte jag kärlek direkt. Men gulligt så klart. Som liten kanske man hade killar hit och dit. Men min första kärlek är nog Andreas Karlsson. Vi träffades när jag gick i 6an. Alltså två år sen. Det klickade mellan oss direkt! Vi har varit mycket tillsammans men jag hoppas på mer! Men tyvärr tog vi en paus i somras som gick så där.. Men jag försöker fortf och hoppas det ordnar sig mellan oss. Han är en underbar kille. Den bästa jag träffat. Han är snäll och omtänksam men så blyg men det GILLAR jag ! Han älskar hockey och det är bra tycker jag. Jag älskar honom med hela mitt hjärta.

Yohanna Johanna Joanna

Hejhej, skön söndag! Just nu sitter jag,Yohanna och Johanna i Yohannas säng. Haft en super skön natt. Hahah skrattat så mycket åt ... det som hänt. Jag tänker inte avslöja något! Men lite dolda bilder kanske kommer. Men igår vid klockan 5 åkte jag och mina föräldrar till hammarby. Hem till min kusin Mia. Åt lite, lekte liten med barna, fick en julklapp av dom också. Sen vid 8 åkte jag och mamma och hämtade Johanna vid henne sen skjutsade mamma oss till Yohanna. Vi va här, drack och hade kul ett tag. Sov 3 timmar från klockan 3 till 6 . Då gick jag och Yohanna till donken och satt där med frukost till halv 12. Nu har vi städat men ska väll städa lite till senare.

Dag 1 – Presentera mig själv

Mitt namn är Joanna Monika Westling och bor i ett hus tillsammans med mina föräldara. Har inga syskon så är det enda barnet. Jag är 14 år och bott här i surahammar sen januari 1998. Går i 8an på en skola som heter Hammarskolan i surahammar som ligger 10 minuter från mig. Vi va tvungna att byta från vår skola som vi hade gått på i 6an och 7an som ligger 3 minuter ifrån mig. Tänkte ta det här snabbt nu. Jag är mycket med mina kompisar men även tränar.


1 januari 2011

Första dagen på året! Jag och linn vaknade lite efter 11. Åt frukost, satte oss här. Sen vid 2 gick vi ut och gick när vi kom in så städade jag från igår. Och sen gick jag ner och bastade och duschade i typ 10 minuter. Och nu sitter Linn inne på mitt rum och hon har tappat bort sina tröjor, två linnen och en tjocktröja. Inte ens jag hittar dom.. Men om en timme ska jag till min kusin och äta där. Sen blir det att va med Johanna och Yohanna. Hoppas det blir roligt!


I januari

Dag 1 –  Presentera mig själv.
Dag 2 –  Min första kärlek.
Dag 3 –  Mina föräldrar.
Dag 4 –  Mina gammla och nu varande hus djur
Dag 5 –  Vad är kärlek. 
Dag 6 –  Min dag.
Dag 7 –  Min bästa vän. 
Dag 8 –  Ett ögonblick.
Dag 9 –  Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Min släckt
Dag 12 – Mitt intresse
Dag 13 – Den här veckan. 
Dag 14 – Vart bor jag
Dag 15 – Mina drömmar. 
Dag 16 – Min första riktiga kyss. 
Dag 17 – Mitt favoritminne. 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag. 
Dag 19 – Detta ångrar jag. 
Dag 20 – Den här månaden. 
Dag 21 – Ett annat ögonblick. 
Dag 22 – Mitt humör. 
Dag 23 – Det här får mig att må bättre. 
Dag 24 – Det här får mig att gråta. 
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor. 
Dag 27 – Min favoritplats.
Dag 28 – Mitt hus
Dag 29 – Jag som liten.
Dag 30 – Vad vill jag jobba med i livet.

Börjar med detta idag!


2011 !

Nu är det 2011 !  Hoppas på att året blir bättre än 2010 som va sjukt dåligt ! Okej ett tag kanske 2011 är dåligt men.. Inget jag kan göra åt. Men igår, kom Linn och Johanna vid 7-8. Satt på musik och va inne på mitt rum och dampade. Sen gick de åt helvete när vi skulle ut! Stackareee. Men de va väll vid 10 vi gick ut. Sen gick vi in igen... Satte inne på toan. Sen vid halv 12 gick vi ut med Emma, Frida och Emil. Ner på samhället och 20 minuter efter 00.00 ville alla hem. Gick med till mig, Johanna drog hem. Linn gick in och sov medan jag va ute med Emma och Frida. Sen gick vi till mig. Va inne ett tag. Sen drog Emma och Frida. Då gick jag och Linn ut och träffade Emil. Sen gick jag och Linn in och somnade vid 3.














RSS 2.0